Napomena! Samo prijavljeni korisnici imaju pristup cjelokupnom sadržaju stranica.

Izjava o politici privatnosti

Objavljeno: 21.04.2024
Posljednja izmjena: 21.06.2024

Namjena ove izjave je obavještavanje posjetitelja web stranice o podacima koji se prikupljaju o njoj/njemu prilikom posjete stranicama hrnogomet.com.

Posjetiteljevi podaci se bilježe prilikom:

  • prijave na stranice (samo za korisnike koji posjeduju korisničke račune)
  • posjeti utakmice (za sve posjetitelje koji su prihvatili sve uvjete i izjave što je zabilježeno kolačićem hrn_acc_1 dok se za ostale posjetitelje ne bilježe navedeni podaci, ali takvi posjetitelji ne mogu dobiti nikakve detalje utakmice)

Prilikom prijave na stranicu se osim korisničkog imena koji je povezan s email adresom korisnika prikuplja i digitalna lokacija korisnika na internetu uz točno vrijeme prijave. Email adresa korisnika je enkriptirana dok je zaporka hashirana u bazi podataka čime se osigurava zaštita osjetljivih posjetiteljevih podataka u slučaju kompromitiranosti baze podataka.

Prilikom posjete utakmici se također prikuplja digitalna lokacija posjetitelja stranice kao i točno vrijeme posjete utakmici. U slučaju da je korisnik prijavljen na stranice, bilježi se i korisničko ime.

Sve prikupljene informacije služe web stranici za prepoznavanje zlouporabe:

  • previše prijava na stranice s različitih digitalnih lokacija u kratkom vremenu što ukazuje na dijeljenje korisničkog računa
  • prevelik broj posjeta različitim utakmicama u kratkom vremenu što ukazuje na pokušaj preuzimanja podataka iz baze podataka

Posjetiteljevi podaci se ne koriste u druge svrhe osim što autor stranice ima dodatni uvid u statistiku posjeta utakmicama, npr. koje utakmice su najpregledavanije od strane posjetitelja.


Što se tiče podataka o igračima, trenerima i sucima, koji su sudjelovali u utakmicama koje se vode na ovim stranicama, odnosno svim osobama u bazi podataka, prikupljaju se sljedeći osobni podaci:

  • ime
  • prezime
  • skraćeno ime (ako postoji što je česti slučaj za strane osobe)
  • datum rođenja
  • mjesto i država rođenja za hrvatske nogometne reprezentativce
  • državljanstvo
Datum rođenja osobe nije izravno objavljen nigdje na ovim stranicama. Svi podaci o osobama su (bili) javno objavljeni i preuzeti s različitih web stranica i iz različitih novinskih izdanja te se na isti način preuzimaju i dalje za nove osobe koje sudjeluju u novim utakmicama. Za neke osobe neki podaci nisu poznati i nedostaju u bazi podataka.


Kontakt osoba za bilo kakve informacije o detaljima privatnosti je autor stranice. Možete kontaktirati autora stranice pomoću kontakt forme.